13. İSTANBUL MODA KONFERANSI 8-9 EKİM 2020 PROGRAMI BAŞLADI.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
13. İSTANBUL MODA KONFERANSI 8-9 EKİM 2020 PROGRAMI BAŞLADI.
Tekstil, Hazır Giyim ve Moda dünyasının önemli temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını TGSD Başkanı Hadi Karasu yaptı. Pandemi nedeniyle bu yıl dijitalden izlenebilecek konferansta sektör için önemli konular hakkında bilgiler verildi.

 Tekstil, Hazır Giyim ve Moda dünyasının önemli temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını TGSD Başkanı Hadi Karasu yaptı. TGSD nin kuruluşundan bugününe hep ilkleri gerçekleştirerek yeni projeler ürettiğini İstanbul Moda konferansı' nın da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Karasu, Pandemi sürecinde sektörün tıkanma noktasını geldiğini, buyüzden acil durum masası oluşturarak durum analizi yaptıklarını yurtdışı ve yurtiçi işbirlikçilerine mektup göndererek çözüm önerilerini sunduklarını dile getirdi. Yurtiçinde Ankara ile temaslarını sürekli sürdürdüklerini devlet yetkilileri ile sürekli görüşmeler yaparak çözümler bulmaya çalıştıklarını ve hızlı dönüşler aldıkları söyledi. Bunun için,

Ticaret bakanı SayınRuhsar Pekcan' a ve Yardımcısı Rıza Tuna Turagay' a Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank' a çok teşekkür etti. Karasu, Konferans çalışma grubunun, Düzenlenen 13. İstanbul Moda Konferansı için  yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını, programa emek veren başta TGSD Konferans çalışma grubu başkanı Murat Aydın' a ve çalışma grubundaki arkadaşlarına ve İHKİB Başkanı Sayın Mustafa Gültepe' ye de çok teşekkürlerini dile getirdi.

Konferansa katılan İHKİB Başkanı Sayın Mustafa  Gültepe pandemi surecinde ihracatcı firmaların yaşadığı problemlere çözümler üretmeye çalıştıklarını ve firmaların bu krizden en hafif şekilde çıkabilmeleri için çözum önerileri sunduklarını dile getirdi. Sektöre güvenen başkanlar olarak, gençlerede meslek liseleri eğitimleri boyunca destek projeleri sunduklarını, tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerinede burs desteği sunduklarını dile getiren Gültepe, birlik ve beraberlik ile Türkiye' yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine alabileceğimizi öngördüğünü dile getirdi.

Pandemi nedeniyle bu yıl dijitalden izlenecek konferansta sektör için önemli konular hakkında bilgilere yerverildi. 

Konferanstaki konu başlıkları;

 Yeni Dönem Tedarik Stratejileri, Pamuk Piyasasına Bakış & Sürdürülebilirlik,Yeni Normal Dönemde Belirsizlikleri Yönetmek,Dijitalleşen Sektörlerde Büyük Veriyle Rekabette Farklılaşma, 2020 Modası & Sonrası, Yeni Gerçeklik; Tüketici Odaklı Tedarik Zinciri, Hazır Giyim ve Tekstilin Metamorfozu, Toplu ve Talebe Bağlı Üretim İçin Uçtan Uca Dijital Çözümler, Sürdürülebilir Moda, Sürdürülebilirlik, Genç TGSD, Solar Enerjinin Verimli Kullanılması, Konuları yeraldı.

 

 

Genel olarak katılımcılar 'Sürdürülebilir Moda'' için Ekolojik, Sosyal ve Yönetsel olarak elealınması gerektiğini dile getirdiler.

Moda Tasarımcısı Mehtap Eladini ise; 'Sürdürülebilirliğin'' eskiden 'Farkındalık'' olarak görüldüğünü şimdi ise onu yok sayılamayacak bir durum olduğunu dile getirdi.

Konferansta, Gelir Dağılım Adaletsizlikleri, Küresel Göç Dalgaları birçok dengeleri bozmakta olduğunu, Buyüzden İnsanın Öncelenmesi gerektiğini, Çevreyi Doğayı daha yeşil yaşanılabilir tumak için Sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekildi. Ayrıca;

Giysilerin ekonomik ömrü uzamalı mı?

Tüketici davranışındaki Değişiklikler Üretimi Nasıl Etkiliyor?

Yeni Jenerasyon nasıl bir dünya hayal ediyor?

Giyimde Sürdürülebilirlik Alanında Neler Yapılıyor?

Tekstil Sektöründe Döngüsel Ekonomi Nasıl Olmalı?

Çevreye Duyarlı Üretim Nasıl Olmalı? 

ABD Pamuğunun 2025 Ulusal Hedefleri Nelerdir?

Pandeminin Nasıl Bir Etkisi Oldu?

Sorularına cevap arandı. 

Tekstil, Hazır Giyim ve Moda sektörünün Sürdürülebilir Moda anlayışını benimseyerek hayata geçirdiklerini ve bu anlamda yenilikçi projeler üretmeye çalıştıklarını ve üretilmesi gerektiği vurgulandı. Konferans 9 Ekim de B2B görüşmeleriyle devam edecek. 

 

 

Semra ANAMUR

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
Türk Eximbank Dünya Bankası garantisi altında Bankalar Konsorsiyumundan 380 milyon avro kredi sağladı. Kredilerin %70 i Kobilerin finansmanında kullandırılacak.Önceki Haber

Türk Eximbank Dünya Bankası garantisi al...

Libya'nın üst düzey iş adamları ve bürokratları iş birliği için Türkiye'deSonraki Haber

Libya'nın üst düzey iş adamları ve bürok...

Sonbahar Kış 2021 Saç Modası Trendleri

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar